BLOG | Wat kost een Weddingplanner?

BLOG | Wat kost een weddingplanner?

“Als het over bruiloften gaat, gaat meteen de kassa rinkelen.” Hoe vaak ik dat als weddingplanner al niet gehoord heb. Eerlijk is eerlijk, we doen het in de trouwbranche helemaal niet slecht, maar het ligt wel wat genuanceerder.

Neem nou mijn eigen job als weddingplanner. Ik zit heus niet alleen met de bekende voetballers en hun knappe vrouwen aan tafel. Wel áltijd met koppels die een druk leven hebben en dit moeilijk kunnen combineren met het regelen van een te gekke bruiloft.

Terug naar de vraag die mij het meest gesteld wordt: wat kost een Weddingplanner?

Veel weddingplanners rekenen per uur en geven vooraf een inschatting van de uren. Maarja, wat betekend dat dan? Dan weet je als bruidspaar uiteindelijk nog niet wat de planning van de bruiloft exact gaat kosten.

Ik hou van duidelijkheid. Geen verrassingen. Je wilt bij elke aankoop of investering weten waar je aan toe bent, en zéker als het om zoiets groots gaat als een bruiloft.

De tarieven voor een all-in pakket variëren bij de meeste weddingplanners tussen de € 4000,- tot € 5500,-.  Voor het inhuren van Wit + Weddings als weddingplanner gaat het als volgt. Ik plan samen met jullie de bruiloft van A tot Z. Ik kom met de leukste leveranciers, die ook de juiste prijs hebben. Daardoor hoef je dus niet eindeloos het internet af te struinen. Ik ken de beste leveranciers en van die expertise plukken jullie de vruchten.   

We hebben diverse afspraken, veel contact tussendoor, ik maak een draaiboek, een stylingplan en ik ben de ceremoniemeester op jullie trouwdag.

Wat ik vooral belangrijk vind is de KLIK die we samen hebben. Als jullie me wél aardig vinden… is dat natuurlijk niet genoeg. Je vindt de overbuurvrouw ook wél aardig, maar die mag daarom nog niet jullie mooiste dag organiseren.

Als we een fijne klik hebben, wordt het een hele leuke tijd en ga ik zorgen voor een onvergetelijke dag die perfect verloopt.

Die klik is belangrijk met iedereen die bij jullie bruiloft betrokken is. Hoe fijn is het als je bruiloft voelt als thuiskomen? Dit bereik je door de juiste mix van goede leveranciers met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Kijk, en nu is de bal weer rond. Natuurlijk is het inhuren van een Weddingplanner een behoorlijke hap uit jullie budget, maar het is écht de beste investering voor je bruiloft.

Om af te sluiten met een cliché:
Ik weet nog dat ik dacht voordat ik moeder werd; “Jaja leuk en aardig allemaal, ik zie om me heen alleen maar jankende kids die de boel terroriseren.” Moeders zeiden me dan… “O, maar je krijgt er zoveel voor terug.”

Nu ik moeder ben, moet ik me aansluiten bij dat cliché.

En zo is het ook met mij als weddingplanner. Het kost je veel, maar je krijgt er ook zoooo veeeeeel voor terug. 😉

LIEFS, Kim


Contact

Kim de Wit - van der Heijden
Hogenakker 2d
5071 LG  Udenhout

T  06 337 986 45
M: kim@witenweddings.nl